Ρώμη 25-27/07/2024. Την 2η θέση στην γενική κατάταξη και 32 μετάλλια κατέκτησε η Εθνική Ελλάδος στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής, γράφοντας ιστορία για τον αθλητισμό και καινοτομώντας στην αντιμετώπιση των 350 πνιγμών ετησίως μέσω του αθλήματος που σώζει ζωές!
Η Μεσογειακή λεκάνη καλύπτει 30 χώρες με 500 εκατομμύρια πληθυσμού 3 ηπείρων (Ευρώπη, Ασία, Αφρική). Κάθε χρόνο αποτελεί «υγρό τάφο» χιλιάδων κατοίκων, τουριστών και προσφύγων.
Στην Ελλάδα θρηνούμε 1 θανατηφόρο πνιγμό ημερησίως! Αυτό επιτείνει το δημογραφικό πρόβλημα και ζημιώνει το τουριστικό μας προϊόν. Ο αθλητισμός μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό το θέμα.
Η αθλητική ναυαγοσωστική είναι το μοναδικό ανθρωπιστικό άθλημα. Φιλοδοξεί να μπει στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2032, για να προσθέσει στο απόφθεγμα την σημαντικότερη λέξη: «Faster, Higher, Stronger, Safer – Together»!
H Παγκόσμια Ναυαγοσωστική Ομοσπονδία είναι η μόνη αναγνωρισμένη από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Η Ενωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (EANE) είναι το «σπίτι» του αθλήματος που σώζει ζωές, πιστοποιημένος φορέας αθλητικής αναψυχής -αθλητικού τουρισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μέλος της Ευρωπαϊκής, Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και ο εθνικός αντιπρόσωπος στην Μεσογειακή Ναυαγοσωστική Συνομοσπονδία (MLC).
Η Εθνική Ελλάδος σημείωσε 3 επιτυχίες: Η 16-μελής ομάδα της ήταν η πολυπληθέστερη της διοργάνωσης. Κέρδισε 32 μετάλλια. Κατέκτησε την 2η θέση στην γενική κατάταξη.
Οι Έλληνες διεθνείς, γιόρτασαν την σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία του αθλήματος με ενθουσιασμό και χειροκροτήθηκαν θερμά στο Stadio del Nuoto.
Ο Δρ Στάθης Αβραμίδης (Πρόεδρος ΕΑΝΕ-Γ. Γραμματέας MLC), τιμήθηκε από τον “πατέρα” της MLC, Dr Harald Vervaecke, με το Μετάλλιο ILS και δήλωσε: “Η επιτυχία μας είναι τεράστια αλλά η ελπίδα ότι θα παρακινήσει τον κόσμο να εκπαιδευτεί στην πρόληψη και διάσωση μέσω αθλητισμού είναι σημαντικότερη. Ο σκοπός αυτού του αθλήματος δεν είναι τόσο η συγκομιδή μεταλλίων αλλά η εκπαίδευση των πολιτών στην πρόληψη, πρώτη βοήθεια και διάσωση. Εάν εξαπλωθεί το άθλημα, αυτό θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και στην προστασία του τουριστικού προϊόντος από θανάτους εντός/εκτός νερού. Καινοτόμα. Φτηνά. Ψυχαγωγικά!“
Περισσότερα: https://sportlifesaving.blogspot.com/2024/07/blog-post.html