rixter.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατώτατος μισθός: Η τέταρτη διαδοχική αύξηση εν μέσω ακρίβειας και πληθωρισμού  

Κοινοποίηση

Αλλαγές σε πάνω από δεκατρείς κατηγορίες επιδομάτων, παροχών και επιδοτούμενων προγραμμάτων, φέρνει η τέταρτη διαδοχική αύξηση στον κατώτατο μισθό, ενισχύοντας την αγοραστική δύναμη των χαμηλόμισθων, εν μέσω ακρίβειας.

Ο κ. Ιωάννης Τσίμαρης, βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, εξέφρασε την άποψη ότι αυτή η αύξηση δεν θα ανακουφίσει τους πολίτες, καθώς πρόκειται για 39 ευρώ καθαρά τον μήνα, ενώ, όπως είπε, η αύξηση δεν πρέπει να ρυθμίζεται κεντρικά από την κυβέρνηση αλλά μέσω συλλογικών συμβάσεων. Σε ό,τι αφορά την ακρίβεια τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν θεσμικές παρεμβάσεις, διότι, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν μόνιμα μέτρα, παρά μόνο με τη μορφή των διαφόρων pass που δεν βοηθούν στο σύνολο τη μεσαία τάξη, τους εργαζόμενους και τα ευάλωτα στρώματα.

Η κα Μαρία Αντωνίουβουλεύτρια Καστοριάς με τη Νέα Δημοκρατία, σχολίασε ότι η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, δεν απασχολούν μόνο την Ελλάδα αλλά πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο. ” Στόχος μας είναι ο κατώτατος μισθός να φτάσει στα 970 ευρώ στο τέλος της τετραετίας, από το 2019 που ήταν στα 650, και ο μέσος στα 1.500 ευρώ. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 11 θέση στις 22 χώρες, ενώ την τελευταία τετραετία έχει γίνει αύξηση της τάξεως του 28%.

Η κα Καλλιόπη Βέτταβουλεύτρια Κοζάνης Σύριζα, έκανε λόγο για μία αύξηση που διαφημίστηκε πάρα πολύ από την κυβέρνηση, είναι πολύ κατώτερη των κοινωνικών αναγκών, αφορά μόνο 560.000 ανθρώπους, την ώρα που στον ιδιωτικό τομέα εργάζονται 2,5 εκατομμύρια, και “καταπίνεται” από τον πληθωρισμό, ενώ μίλησε για φτωχοποίηση της χώρας και των Ελλήνων πολιτών, καθώς, όπως ανέφερε, η Ελλάδα είναι η προτελευταία χώρα σε αγοραστική δύναμη στην ΕΕ των 27.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Media Alert: Τρέιλερ – Boy Kills World | 25 Απριλίου στους κινηματογράφους από την TFG

Η SKY express αναλαμβάνει σημαντική πρωτοβουλία για την επέκταση της τουριστικής περιόδου

Τα κρούσματα καρκίνου του προστάτη θα διπλασιαστούν παγκοσμίως μέχρι το 2040, προειδοποιεί νέα μελέτη