rixter.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΥΓΕΙΑ

Ένθετο Υγεία: Η θεραπευτική επίδραση της άσκησης στον καρκίνο

Κοινοποίηση

Η σημασία της φυσικής δραστηριότητας στη φροντίδα των ασθενών με καρκίνο είναι επιβεβλημένη, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Η άσκηση όχι μόνο συμβάλλει στη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης και τη βελτίωση της ψυχολογίας, αλλά αποδεδειγμένα μειώνει τα συμπτώματα της νόσου. Διεπιστημονική ομάδα με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής, Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας διοργάνωσαν στο “Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” μία διαδραστική εκδήλωση ώστε να ενημερωθεί το κοινό για τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας στην ποιότητα ζωής των ατόμων με καρκίνο σε όλα τα στάδια μίας δύσκολης διαδρομής. Δείτε ακόμα στο «Ένθετο Υγεία» του ΕΡΤNEWS:

Πρότυπο διαγνωστικό κέντρο μέσα σε μοναστήρι στην Ορμύλια Χαλκιδικής

Ένα διαγνωστικό κέντρο μέσα σε μοναστήρι λειτουργεί στην Ορμύλια Χαλκιδικής. Είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που λειτουργεί μέσα σε μοναστηριακό χώρο, προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες και έγκαιρη διάγνωση σε μία σειρά ασθενειών. Το πρότυπο κέντρο δέχεται γυναίκες και παρέχει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Τις υπηρεσίες τους προσφέρουν μοναχές που είναι γιατροί μαζί με γιατρούς του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Εθελοντική προσφορά σε ασθενείς και συνοδούς από το Σύλλογο “Αντηρίδα” στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Στο ένθετο για την ΥΓΕΙΑ, γνωρίζουμε την Αντηρίδα, μία ομάδα εθελοντών ενηλίκων και εφήβων που συνδράμουν και στηρίζουν ασθενείς αλλά και τους συνοδούς τους στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”. Η Αντηρίδα -το “στήριγμα” όπως είναι κυριολεκτικά η έννοια της λέξης- και τα μέλη της με την πολύπλευρη δράση τους και το έργο που προσφέρουν συγκινούν.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

Πηγή: http://www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εφορία: Στο κινητό μας νέο app για όλες τις συναλλαγές

Κ. Χατζηδάκης στο ECOFIN: Πρωτοπόρα η Ελλάδα στις απορροφήσεις και τις μεταρρυθμίσεις του Ταμείου Ανάκαμψης

Από 1η Ιουλίου η πλήρης εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε βιομηχανία και λιανεμπόριο